De bästa leksakerna för bebisar

Leksaker är roligt för barnet, men de är även viktiga för barnens utveckling. Språk, kognitiv förmåga och motorik är bara några av många saker som utvecklas med hjälp av leksaker. Olika sorters leksaker stimulerar utvecklingen på olika sätt. Därför är det viktigt att även de allra minsta bebisarna får saker att leka med. Självklart måste leksakerna anpassas till bebisens ålder för att leksaken ska vara säker och rolig att använda.

De bästa leksakerna för bebisarFärger, ljus, ljud och olika material är saker som små barn uppskattar. Även de allra minsta barnen kan urskilja mönster, starka färger och ljud. Små bebisar utforskar världen för första gången och de är väldigt nyfikna. Med rätt sorts leksaker stimuleras nyfikenheten vilket är kul både för bebisen och för föräldrarna. Här kan du läsa mer om de bästa leksakerna för de allra minsta samt fördelarna med respektive leksak.

Babygym, gosedjur och enkla leksaker

Ett babygym är en utmärkt leksak för små bebisar. Den utgörs vanligtvis av en matta med en båge ovanför. I bågen hänger leksaker i olika former och färger. Barnet ligger på rygg och kan titta på leksakerna och försöka greppa dem. Vissa babygym har även små saker på mattan som går att greppa och känna på. Den här leksaken är perfekt för att låta bebisen utveckla motoriken, nackmusklerna och färgsinnet. Det finns även gym med ljudeffekter.

Färgglada gosedjur är en perfekt leksak till småbarn. Varje år sker det olyckor relaterade till leksaker, men med mjuka gosedjur är det mycket ovanligt att barnet kan göra sig illa. Det är självklart viktigt att kolla upp att gosedjuret är säkert utan några lösa föremål. Extra roligt är det om gosedjuret ger ifrån sig ett distinkt ljud. Denna typ av leksak gör att barnet lär sig känna igen former, färger och ljud vilket är bra för minnet.

För de allra minsta krävs det inga komplicerade leksaker. Träklossar, bollar och bjällror kan underhålla en bebis under lång tid. Dessa enkla leksaker stimulerar barnets förmåga att tänka samt motoriken eftersom barnet måste gripa efter leksaken. Det är även bra för barnets kreativitet när han eller hon själv får utforska leksaken och komma på hur den ska användas. Som förälder är det dock alltid viktigt att ge säkra leksaker samt hålla barnet under uppsikt.