Mina idéer kring kläddesign

Som ni säkert vet är kläder och mode något som är ett mycket stort intresse hos mig. Det började när jag var liten. Mamma och pappa har berättat om hur noga jag var med vilka kläder jag skulle ha på mig redan i treårsåldern och jag älskade att shoppa kläder! Jag gillar verkligen att känna på material, välja och vraka bland färger och mönster och olika funktionalitet på plaggen.

Detta intresse har följt mig enda upp i vuxen ålder och nu som mamma känns det här med barnkläder faktiskt ännu viktigare. Jag vill fortfarande att min dotter ska få välja kläder i sköna material och med fina mönster på, men nu tycker jag att funktionalitet och hållbarhet är ännu viktigare än tidigare. Barnkläder slits såklart på ett helt annat sätt än vuxenkläder. Jag skulle också önska att det fanns fler barnkläder i eko-färger.

Mina idéer kring kläddesign

Vackra barnkläder som värnar både om barn och miljö

Min dröm är alltså att kunna välja och vraka bland barnkläder till mitt barn som är hållbara både slitagemässigt men också för miljön. Jag tror liksom ingen av oss har kunnat undgå klimatförändringarna de senaste åren med stora bränder i flera länder, enorma mängder plast i haven med mera. En värld våra barn ska växa upp i. Därför jobbar jag nu mot min dröm att kunna designa vackra barnkläder som värnar om både barn och miljö.

Jag har redan börjat skissa på designidéer för barnkläder som jag vill skapa. Min dotter älskar fjärilar och därför tänker jag mig en liten kollektion med fina fjärilsinspirerade kläder för både killar och tjejer. Tänk er söta klänningar, badkläder och coola tröjor med fjärilar? Jag älskar ju att köpa söta klänningar till min dotter, det blir säkert minst ett inköp varannan vecka, men om min dröm förverkligas kommer jag även att kunna skapa klänningar till min dotter!

För att den här drömmen om att bli kläddesigner ska kunna förverkligas har jag tittat runt på olika folkhögskolor och högskolors kursutbud. Jag har sökt ett par kortare kurser samt ett program. Självklart inom design, textil och sömnad! Det finns trots allt mycket jag behöver lära mig, även om jag kanske med tiden outsourcar klädtillverkningen så behöver jag ha kunskap om hela processen så att kläderna håller en hög kvalitet.